✅عادت چیست؟
🌀عادت ها رفتارهایی هستند كه مرتباً و بدون دخالت ذهن خودآگاه تكرار می شوند. در واقع وقتی شما چیزی را یاد گرفتید، مغز شما ارتباطاتی را برای ایجاد یک مسیری عصبی شروع می كند و هنگامی كه آن رفتار را تكرار كردید، مغز مسیر ویژه آن رفتار را ایجاد می كند. این مسیر كار مغز را برای پردازش وظایف جدید راحت می كند. به عبارتی یک عادت ایجاد شده است.
💠این شیوه رفتار مغز موجب سرعت عمل و سهولت انجام آنها خواهد بود اما گاهی این تکرارها به واسطه شرایطی که چند بار تکرار شده اند موجب ایجاد عاداتی ناپسند بیهوده یا مضر خواهند شد.
✳️گاهی به دلیل اینکه این عادات را غیر ارادی و بدون تفکر و تمرکز بر روی آن ها انجام میدهیم از وجودشان غافل شده و از یاد می بریم فقط اگر به هر فعل و عمل خود لحظه ای توجه و تمرکز کنیم میبینیم بسیاری از رفتارهای ما شامل این وضعیت است.
🔴البته بدیهی است که لزومی ندارد تمام عاداتمان را از بین ببریم یا عوض کنیم که در این صورت زندگی کمی مشکل تر و پر دردسر تر خواهد شد ولی بی توجهی به آنها هم میتواند راه تغییرات مفید را مسدود کرده و یا موجب صدمات به ما و جامعه ما شود.
🔶بعضی عادات هم وجود دارد که مفید بودن آنها قطعی است مثل مسواک زدن بعد از هر غذا، سحر خیزی، نماز اول وقت و بسیاری عادات دیگر. اما اگر به این عادات هم توجه نداشته باشیم به صورتی روزمره و بعضی اوقات بی ارزش در خواهند آمد.
☢اگر فردی سحر خیزی را به صورت یک عادت درآورده باشد ولی پس از بیداری به عبادت مطالعه و ... نپردازد بلکه موجب ناراحتی دیگر اعضای خانواده خود شود آیا هنوز عادت مفیدی دارد؟
ازدواج از مواردی است که با عشق شروع میشود ولی عمدتاً با عادت پیش میرود و ارزش های شروع آن تدریجاً با عادی شدن روابط (تبدیل شدن روابط عشقی، صمیمی، عقلی به عادت) کمرنگ شده و در موارد بسیاری به یأس از یکدیگر بدل میشود.
⭕️بسیاری از عادات ما که در طی دوران رشد و تماس با محیط در ما ایجاد شده است در روابط اولیه توسط ما کنترل میشود ولی پس از اینکه روابط اولیه به صورت عادی درآمد عادات و آثار آنها خود را بروز میدهند و جمله معروف تو عوض شدی همسران را موجب میشود.
🔰گاهی آدمی در برخورد با عادات یا خطاهای خود توبه میکند و بنا دارد که از تکرار آن ها جلوگیری کند ولی باز جریان عادت وی را به سوی خطای قبل برمیگرداند.